Predpredaj
Novinka

Hendrix Jimi • Electric Lady Studios: A Jimi Hendrix Vision / Deluxe Box Set Edition (5LP+BD)

5LP+BD
Pop/Rock

James Marshall "Jimi" Hendrix bol americký gitarista, skladateľ a spevák. Hoci jeho mainstreamová kariéra trvala iba štyri roky, je všeobecne považovaný za najväčšieho a jedného z najvplyvnejších elektrických gitaristov v histórii populárnej hudby a za jedného z najslávnejších hudobníkov 20. storočia. Rokenrolová sieň slávy ho opisuje ako „pravdepodobne najväčšieho inštrumentalistu v histórii rockovej hudby.
„Electric Lady Studios: A Jimi Hendrix Vision“ je najnovší hĺbkový projekt od Experience Hendrix, ktorý obsahuje 5 LP + 1 Blu-Ray predtým nevydanej hudby, ktorú Jimi Hendrix nahral vo svojom novovytvorenom nahrávacom zariadení v roku 1970. Luxusný box set ponúka 39 skladieb (38 predtým nevydaných). Projekt tiež zahŕňa 20 novovytvorených 5.1-kanálových mixov priestorového zvuku z celého albumu First Rays Of The New Rising Sun plus tri bonusové skladby [“Valleys Of Neptune”, “Pali Gap” a “Lover Man”]. Blu-ray obsahuje kriticky uznávaný, celovečerný dokument Electric Lady Studios: A Jimi Hendrix Vision. Film zaznamenáva vznik štúdia, ktoré sa povznáša z trosiek skrachovaného nočného klubu na Manhattane k najmodernejšiemu nahrávaciemu zariadeniu inšpirovanému Hendrixovou túžbou po trvalom štúdiu. Film, ktorý režíroval John McDermott a produkovali Janie Hendrix, George Scott a McDermott, obsahuje exkluzívne rozhovory so Stevom Winwoodom [ktorý sa k Hendrixovi pripojil počas prvej noci nahrávania v novom štúdiu], basgitaristom Experience Billym Coxom a pôvodnými členmi štábu Electric Lady, ktorý pomohol Hendrixovi zrealizovať jeho sen. Dokument obsahuje nikdy predtým nevidené zábery a fotografie, ako aj rozpisy skladieb Hendrixových klasík ako „Freedom“, „Angel“ a „Dolly Dagger“ od nahrávacieho inžiniera Eddieho Kramera. Balík obsahuje rozsiahlu brožúru naplnenú nepublikovanými fotografiami, Hendrixovými ručne písanými návrhmi piesní a komplexnými poznámkami.
DS

Zobraziť viac
Predpredaj, vychádza 04.10.2024
131,09€
star_border star_border star_border star_border star_border

Video k produktu

Podrobnosti k albumu

  • Dátum vydania: 04.10.2024
  • EAN:0194398908311
  • Naše katalógové číslo: 19439890831

Napísať recenziu

Recenzie

preload
Webstránka využíva cookies
Používaním webovej stránky vyjadrujete súhlas s využívaním súborov cookies. Tieto súbory sa používajú k zlepšeniu zobrazeniu webových stránok a nepredstavujú pre užívateľa žiadne riziko. Dozvedieť sa viac